Future Energy Leaders Finland

Jotain uutta ja mielenkiintoista näinä aikoina! Minut valittiin World Energy Council Finlandin Future Energy Leaders Finland (FEL Finland) -ohjelmaan, jossa nuoret energia-alan asiantuntijat pääsevät tuomaan uusia näkökulmia energia-alalle. 

World Energy Council in Finland, Future Energy Leaders Finland

Ohjelmassa järjestetään työpajoja ja tapahtumia, joissa jaetaan energia-alan osaamista ja keskustellaan ratkaisuista alan tulevaisuuden haasteisiin. Ohjelmaan kuuluu myös mentorointia, ja odotankin innolla kasvamista kohti tulevaisuuden energiajohtajuutta.

Meillä oli keskiviikkona ohjelman kick-off–tilaisuus, ja oli todella mielenkiintoista tavata energia-alan ammattilaisia hyvin erilaisilla taustoilla ja erilaisissa tehtävissä. Toivon kovasti, että pääsemme ennemmin tai myöhemmin tapaamaan ja keskustelemaan myös kasvotusten. 

Eniten kuitenkin odotan, että pääsemme oikeasti luomaan uusia kestäviä ratkaisuja energia-alan haasteisiin. Tällä hetkellä yksi polttavimmista globaaleista haasteista on kasvihuonepäästöjen leikkaaminen ja ilmastonmuutosta vastaan taisteleminen, ja energia-alalla on tässä vielä paljon työsarkaa. Asiaa ei helpota yhtään, että meillä on jo kiire.

Kasvihuonepäästöjen leikkaamiseen riittävän matalalle tasolle tarvitaan paitsi uusia teknisiä ratkaisuja, myös tapoja muuttaa ihmisten käyttäytymistä ja suhtautumista sekä joustavampaa regulaatioympäristöä. Tämän takia energiamurrokseen tarvitaan ihmisiä monipuolisilla taustoilla luomaan uusia ratkaisuja.

Kirjoittelen aiheesta varmasti tulevaisuudessa lisää, rentouttavaa viikonloppua kaikille!

Kommentit

Suositut tekstit