Elämä on jatkuvaa oppimista

Olen viime aikoina päässyt taas oppimaan kaikkea uutta ja jännittävää. Osallistuin nimittäin heti vuoden alussa työpaikallani viisi päivää kestävään projektipäällikkökoulutukseen, jossa käsiteltiin projektinhallinnan eri osa-alueita ja projektin johtamisen vaatimuksia sekä haasteita. Kurssi oli mielenkiintoinen kokonaisuus, jolta sain paljon konkreettisia oppeja käytäntöön vietäväksi nykyisessä työssäni. Palaan siihen luultavasti tarkemmin vielä myöhemmin.

Lisäksi olen vapaa-ajallani aloittanut kansainvälisen kaupan opintojani (international business management), jotka ovat vaikuttaneet ensi alkuun todella mielenkiintoiselta! On ollut hauskaa päästä perehtymään uusiin aiheisiin ja päästä kehittämään omia taitojaan uusilla sektoreilla. Uskoisin, että nämäkin opinnot osoittautuvat vielä hyödyllisiksi työelämässä.


Vaikka välillä vaatii pientä pinnistelyä tarttua töiden jälkeen oppikirjaan ja alkaa opetella uusia käsitteitä ja ilmiöitä, se on myös todella antoisaa. Luen joka tapauksessa mielelläni, ja olen aina nauttinut uusien asioiden oppimisesta. Se tuntuu siltä kuin maailmasta saisi kuorittua aina uusia kerroksia esiin.

Toisaalta tässä vaiheessa elämää opiskelu on myös ennen kaikkea oman itsensä kehittämistä omaa itseään varten, sillä en koe erityisesti tarvitsevani uusia todistuksia. Kun opiskelin maisteriksi, minulla oli tarve saada tutkintoni kasaan, jotta minulla olisi todiste siitä, että kykenen suoriutumaan tietyistä asioista kunnolla. Tällä hetkellä uuden oppiminen on ennen kaikkea hauskaa ajanvietettä.


Minulta on moneen kertaan kysytty, että mitä tohtoriksi väitteleminen toi minulle. Uskoisin, että se on enemmän kuin muuta todiste siitä, että ihminen kykenee omaksumaan paljon tietoa ja soveltamaan siitä johonkin uuteen. Se on aivan käsittämättömän tärkeää työelämässä, erityisesti aikana, jolloin aivan kaikki on jatkuvassa muutoksessa.

Tohtoriksi väitteleminen toi myös tutkivan asenteen uutta kohtaan. Kun kohtaan uusia käsitteitä ja ilmiöitä, mieleni tekee perehtyä niihin lisää, ja ymmärtää niiden tausta. Minulle elämä onkin jatkuvaa oppimista, joka ei rajoitu pelkästään tutkintoihin tai sertifikaatteihin. Se on elämäntapa, joka rikastuttaa elämää valtavasti.

Kommentit

  1. Minkälainen tuo projektipäällikön koulutus oli? Voisiko tuo olla sama kuin projektitoiminnan sertifikaatti minkä saa koulutuksen jälkeen. Ilmeisesti koulutuksessa käydään läpi projektin hallinnan osa-alueet. https://projektipassi.fi/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit