Kesäloma ilman lomaa

Vaihdoin keväällä työpaikkaa siten, että minulla ei tänä kesänä ole ensimmäistä kertaa moneen vuoteen kesälomaa. Pidin toki keväällä lomaa, mutta sen jälkeen olen mm. muuttanut uudelle paikkakunnalle, sopeutunut uuteen työyhteisöön ja väitellyt tohtoriksi. Riittävä lepo on siis paikallaan.


Tein päätöksen lomailla pitkin kesää, vaikka varsinaista lomaa minulla ei olekaan. Miten tämä sitten onnistuu? Esimerkiksi viime perjantain tein etätöitä mökillä (kiitos joustava työpaikka!), minkä jälkeen suuntasimme heti kurssin merille. Viikonloppu menikin mukavasti purjehtiessa, tutustuessa saariston helmiin ja uusiin ihmisiin sekä tavatessa vanhoja tuttuja Högsåran Farmors Caféssa ilmeisen legendaarisella Sprucen keikalla.



Ja se teki hyvää! Oli vapauttavaa jättää työläppäri ja -puhelin maihin ja keskittyä saariston luontoon ja hyvään seuraan. Purjehtimisessa on vielä se hyvä puoli, että siinä pitää koko ajan seurata ympäristöä, tuulta ja merikorttia. Ajatukset saa siis tehokkaasti pois töistä! Parasta oli kuitenkin herätä aamuisin rakkaasta kainalosta sinistä taivasta katsellen.

Ja yhtäkkiä maanantaina olikin taas freesi fiilis olla töissä! Ensi viikonloppu meneekin juhliessa vielä väitöstä perheen ja sukulaisten kanssa. Jos siis sinullakaan ei ole tänä kesänä kesälomaa, ei hätää. Kyllä mekin ehdimme nauttia kesästä.


Kommentit

Suositut tekstit